Päiväni metsäaktivistina

Laskiaissunnuntaina minusta kuoriutui yhtäkkiä ja yllättäen metsäaktivisti. Tiesin toki olevani menossa kulkueeseen Matokallion puolesta. Matokallio on Itä-Helsingissä sijaitsevan Puotinharjun viimeinen metsä, jota paikalliset asukkaat ovat pelastamassa jääurheilukeskuksen alta.

Lue lisää Matokallion luontoarvoista sitä puolustavan adressin perusteluista (ja allekirjoita samalla adressi): https://www.adressit.com/pelastetaan_matokallion_metsa_ja_kalliot

Oma heräämiseni Suomen valtion alueella sijaitsevien metsien tilanteeseen on Metsäliikkeen aktivistien ansiota. Metsäliikkeen mielenosoitukset Aalistunturilla ovat olleet käynnissä jo kuukauden ja saaneet hyvin mediahuomiota Metsähallituksen kestämättömälle toiminnalle. Metsähallitus sallii hakkuut alueella, jota paikalliset ovat esittäneet kansallispuistoksi.

Metsien puolustaminen ei ole mikään pikkujuttu, vaan metsien tulevaisuus vaikuttaa vahvasti sekä lajien monimuotoisuuteen että ilmastonmuutokseen. Suomi on sitoutunut kansainvälisissä sopimuksissa suojelemaan 10 prosenttia metsistä, mutta teot puuttuvat. Vain 3 prosenttia Suomen valtion alueella olevista metsistä on luonnontilaisia. On siis tärkeä kamppailla metsien suojelemiseksi nyt eikä joskus tulevaisuudessa.

Kunnon tohinan metsäaktivismissani sain, kun kulkueeseen osallistumisen lisäksi allekirjoitin myös kansalaisaloitteen metsien puolesta. Muutoksia metsälakiin vaativan aloitteen perusteluosio on mainio tietopaketti metsien merkityksestä ja nykytilasta Suomessa.

Metsätietoutta ei tosin tarvitse kerätä itselleen aloitteiden perusteluita ja lehtiartikkeleita lukemalla. Metsäliikkeen julkaisema Metsäaktivistin opas tekee perehtymisen helpoksi ja tarjoaa samalla vinkkejä käytännön toimiin.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s